L-am întrebat pe Gabi de la Copacul de cafea din Bistrița dacă știe coffee shop-uri drăguțe în Cluj unde putem savura o cafea bună în zilele reci de iarnă, iar răspunsul lui a fost: “Mergeți la Narcoffee Roasters! Au niște băieți barista foarte buni și un espressor La Marzocco super profi.” Nici nu am avut nevoie de mai multe detalii că în luna ianuarie 2017 le-am făcut o vizită să testăm blendul casei despre care am auzit doar lucruri bune. Am fost de-a dreptul impresionați de design-ul localului, de amabilitatea echipei și desigur de cât de cremos fac Latte-ul acești băieți.

Despre coffee shop și barista

Ce poate fi mai plăcut pentru o zi caldă de primăvară decât o cafea bună făcută cu pasiune de oameni cu adevărat talentați. Așa că am mers să savurăm din nou blendul casei la Narcoffee Roasters. După ce am băut un espresso ca să “ne facem curaj”, le-am spus băieților care ne-au servit despre blogul nostru și ne-au făcut cunoștință cu managerul localului, Nicu Culda. Acesta a fost mai mult decât încântat să ne povestească despre proiectul Narcoffee Roasters la care lucrează cu mare drag.

 

Narcoffee Roasters este un proiect de suflet apărut și dezvoltat din dorința de a savura în fiecare zi o cafea bună și pentru a încuraja consumatorii de cafea spre sortimentele de specialitate.

Primul coffee shop sub brandul Narcoffee Roasters a fost deschis pe Bulevardul Eroilor, nr. 49 din Cluj-Napoca în data de 21 decembrie 2016, iar al doilea în 16 februarie 2017 în incinta The Office Cluj-Napoca. Pe viitor se dorește o dezvoltare a brandului la nivel național, printr-un lanț de coffee shop-uri pe bază de franciza. 

Numele Narcoffee Roasters are o semnificație aparte ducând cu gândul la “dependența” de cafeaua bună. Logo-ul de asemenea are o poveste. Cele trei linii paralele reprezintă câmpurile unde se plantează cafeaua, “cortul” din mijloc este locul unde aceasta se procesează, iar cercul este un simbol pentru ceașca de cafea. Este foarte frumos când auzi astfel de povești și îți dai seama că nimic nu este la întâmplare, iar în timp totul devine memorabil.

Brandingul a fost realizat de Beni Pop, Marius Fărcaș și Adela Sabou;

Am fost foarte încântați de modul în care Nicu povestea despre acest coffee shop. Cu zâmbetul pe buze și cu acea sclipire în ochi, a reușit să ne transmită ideea că atunci când lucrezi cu pasiune, nimic nu este dificil, nimic nu este prea mult, ci totul devine o joacă.

Echipa de barista este formată din 5 băieți foarte tineri, care s-au îndrăgostit iremediabil de cafeaua de calitate și care muncesc zi de zi pentru a transmite aceasta bucurie și oamenilor din jur. Ei sunt: Ionuț, Bogdan, Cătălin, Ionuț P. și Bogdan S.

Deși lucrează de puțin timp (câteva luni) în domeniu, fiecare având un background în meseria de barman, au reușit să evolueze foarte repede și să prepare cafeaua de origine la standarde foarte înalte. Și asta datorită mentorului și trainerului lor Marius Nica (multiplu campion national la Latte Art și Cup Tasting) care i-a ajutat să pătrundă în tainele cafelei.

Toată echipa participă la evenimentele și festivalurile care au bază cafeaua pentru a afla noile tendințe din lumea cafelei, pentru a descoperii noi tehnici și pentru a socializa cu alți oameni din domeniu.

Nicu ne-a mărturisit că toată breasla care se învârte în jurul cafelei este una foarte unită, existând prietenie între barista chiar dacă în fond sunt concurenți pe piața. Și asta se datorează mai multor motive: În primul rând este un domeniu nou în Romania și încă este o piață neexploatată unde are loc toată lumea, iar în al doilea rând totul este subiectiv. Priceperea și măestria fiecărui barista îl face unic, iar acest lucru îndepărtează ideea clasică de concurență. Publicul care apreciază cafeaua este destul de mare, mai ales în Cluj, iar nici un coffee shop nu duce lipsă de clienți.

Narcoffee Roasters se dorește un coffee shop altfel. Un loc în care cafeaua se îmbină cu fiecare detaliu important și care devine parte integrată din atmosfera generală. La această rețetă se adaugă ospitalitatea și buna dispoziție.

Decorul coffee shop-ului

Prima impresie a fost “Wow!”. În sfârșit un design de local la care ochiul nostru critic de oameni care lucrează în domeniul imaginii nu are nimic de reproșat. Fiind un design industrial, în care predomină metalul negru, lemnul și elementele de cupru, totul între patru pereți semi-finisați care păstrează într-o oarecare măsură amintirea clădirii vechi în care se află. Este exact pe grustul nostru: Simplu, rece, dar foarte primitor în același timp. Este perfect pentru ca în combinație cu o cafea bună te energizează indiferent că e dimineață sau seara.

Designul interior poartă semnatura lui Cosmin Todor, omul care prin munca sa a schimbat în bine fața multor localuri din Cluj, dragi nouă.

Și ca tobloul să fie perfect, fiecare cafea este servită într-o ceașcă realizată manual de artistul ceramist Andrei Gârba. Având în spate o poveste de aproape doi ani, fiecare cană înglobează o mică parte din talentul lui Andrei și din ideile lui Marius Nica.

Deși nu este acel gen de cană perfectă făcută în serie, în fabrică, cana Narcoffee Roasters are ceva special. Toate acele mici detalii imperfecte care o compun îți dau senzația de o atmosferă boemă împletită cu sufletul unor artiști. Este absolut perfectă!

Diversitatea sortimentelor de cafea

Cafeaua de la Narcoffee Roasters provine din mai multe origini și ferme. Periodic sortimentele se schimbă. Când i-am vizitat noi am putut alege dintre Costa Rica, Etiopia, Nicaragua și Mexic. Ea a fost atent prăjită medium roast de către Marius Nica în prăjitoria proprie.

Narcoffee Roasters are și un blend propriu realizat din îmbinarea a două origini: Guatemala și Etiopia. Blendul este foarte echilibrat și se potrivește perfect pentru diferite moduri de preparare, dar mai ales pentru Latte. Ce ni s-a părut și mai interesant este că laptele folosit provine de la un producător local din județul Cluj. Din cate ne-a spus Nicu, acest lapte este special produs pentru Narcoffee Roasters. Și da, toate aceste elemente fac din Latte-ul acestui coffee shop unul dintre cele mai bune pe care le-am băut vreodată. Foarte cremos, consistent, puțin dulce și cu o savoare perfectă chiar și fără zahăr.

Ca și moduri de preparare a cafelei veți putea alege dintre espresso (short, long black, flat white, Latte), Chemex, V60, Aeropress, Cold Brew, Cascara (cu sau fără apă tonică).

O experință nouă pentru noi a fost să degustăm Cold Brew și Cascara, adică o cafea rece, fresh, obținută prin infuzie cu puțin zahăr timp de 12 ore, care se servește cu gheață. Am fost foarte surprinși cum apa tonică este un foarte bun potențiator de aromă. Vă recomandăm să încercați!

De asemenea au și o gamă de ceaiuri pe bază de infuzie: negru, fructe și Matcha (verde). Trebuie să recunoaștem că nu am mai băut până acum ceai verde cu lapte. Fiind fani ai ceaiului negru, cel verde obținut prin măcinare din cele mai calitative frunze de ceai ne-a surprins plăcut prin aroma discretă cu savoare pe care noi am asociat-o cu legumele. Deși ne-a plăcut foarte mult și îl recomandăm, Nicu ne-a spus că este genul de ceai care nu se potrivește oricui.

Dacă vă este foame, trebuie să știți ca la Narcoffee Roasters găsiți o gamă variată de gustări (sandwish-uri, croissante, cookies și chessecake).

Amabilitatea echipei

Un lucru care ne-a surprins a fost faptul că toți cei cinci barista au fost foarte prietenoși cu noi fără să ne cunoască. Ne-au făcut recomandări de specialități și moduri de preparare, ne-au servit foarte prompt și ne-au cerut părerea despre cafea la final. Ne-am simțit foarte bine primiți și asta contează foarte mult pentru noi. Cafeaua are alt gust cât este preparată cu drag. Se transformă din nevoia de cofeină în nevoia de socializare.

Nicu ne-a spus că principiile si valorile angajaților Narcoffee Roasters sunt respectul față de clienți și empatia față de nevoile acestora. Este foarte important ca fiecare om care lucrează să fie motivat. Să-și facă meseria cu plăcere fiindcă doar așa vor reuși să crească ei înșiși și o dată cu ei și afacerea la care lucrează.

Ne-a plăcut foarte mult când am vorbit cu băieții despre meseria lor pentru că ne-au spus că vin în fiecare dimineața la serviciu cu zâmbetul pe buze, pentru ca oricât ar munci nu se plictisesc, iar când iși văd oaspeții mulțumiți pentru ei este cea mai mare satisfacție.

Probabilitatea de a reveni

Vom reveni cu siguranță. Este genul de loc în care nu ai cum sa nu te simți bine. Poti alege ce cafea dorești, te poți bucura de o ambianță prietenoasă și poți să îți faci prieteni noi! Narcoffee Roasters este în topul coffee shop-urilor noastre preferate. 🙂
Atmosfera, la cafea
Decorul coffee shop-ului
Diversitatea sortimentelor de cafea
Amabilitatea echipei
Probabilitatea de a reveni
Unde găsiți Narcoffee Roasters  Adresa: Bulevardul Eroilor, nr. 49 / Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 77 Email: contact@narcoffee.com Orar: Luni-Vineri 07:30 - 18:00, Sâmbătă-Duminică 09:00 - 20:00