Am fost pentru prima dată în Timișoara anul acesta ca să fotografiez o nuntă, iar pentru că am avut o zi liberă am vrut să cunosc orașul și desigur, să beau cafea bună! Alin Moldovan de la Pavos mi-a recomandat o cafenea mică și drăguță pe care nu trebuie să o ratez! Așa am și făcut! I-am vizitat pe cei de la Ovride Specialty Coffee și am avut parte de o experiență extrem de plăcută. Dar hai să aflăm povestea lor! 🙂

Despre coffee shop și echipa de barista

Povestea Ovride a început în urmă cu aproximativ 3 ani când Roxana și Emanuel s-au cunoscut, însă toate planurile lor s-au concretizat în 2 noiembrie 2017 când au deschis coffee shop-ul lor din Timișoara. Emanuel este programator și nu a fost pasionat de cafea până în momentul în care, fiind în SUA cu job-ul, a avut ocazia să bea o cafea "care nu era amară" prăjită de un prieten care avea o prăjitorie. Când s-a întors în țară a studiat domeniul, a experimentat și s-a îndrăgostit de cafea, iar împreună cu soția lui, Roxana, au creat un loc special pentru ei, Ovride Specilaty Coffee, care este defapt și "primul lor copil". ❤️

Numele este un joc de litere derivat de la "override" care în domeniul IT se traduce prin "a suprascrie, a schimba, a prelua controlul manual", iar în concepția celor doi simbolizează ideea de a trece peste părerile preconcepute despre cafea. Ei își doresc să educe gusturile oamenilor pentru cafea oferindu-le o alternativă la clasica manieră italienească atât de populară printre timișoreni. Își doresc ca oamenii să se simtă ca acasă și să le ofere informații amănunțite despre cafea, origini și tot procesul din spate.

Logo-ul a fost gândit și creat de Mcraft Studio. Echipa este formată din trei persoane și anume: Roxana, Emanuel și Ioana.

Din păcate Cris nu a putut veni cu mine, cum se întâmplă de obicei. Totuși am găsit pe cineva care să îmi facă o fotografie și nu oricine, ci o fotografă profesionistă. Mulțumesc Ema! 😊

Ca de obicei am băut espresso și latte, preparate de Roxana. Când i-am vizitat aveau pentru espresso Ethiopia de la prăjitoria April Coffee Roasters și pentru preparatele cu lapte Guatemala de la Sloane Coffee Roastery.

Roxana a fost foarte drăguță și mi-a oferit un cold brew tonic și un Ice Latte într-o manieră în care nu am mai băut până acum: Lapte, gheață și Cold Brew. Ce mi-a s-a părut foarte interesant e că aroma de cafea se simțea foarte light, iar în combinație cu lapte se simte o aromă de înghețată homemade!

Desigur, am recunoscut din prima clipă ceștile de cafea create de maestrul Andrei Gârba. ❤️

Decorul coffee shop-ului

Roxana este pasionată de gătit, motiv pentru care de fiecare dată când prietenii lor vin în vizită la ei acasă au parte de o experientă foarte plăcută. Exact același lucru și-au dorit să-l aducă și în cafeneaua lor. După ce au găsit locația care "avea geamuri verzi" și au conceput mobilierul împreună cu cei de la Kenosis, au încercat să creeze o atmosferă relaxantă printr-un design minimalist, luminos în care oamenii să se simtă ca acasă. Și au reușit! Am petrecut 3 ore în compania lor și deși nu ne-am văzut niciodată aveam impresia că suntem cei mai buni prieteni!

Din punctul meu de vedere cei de la Ovride au reușit să creeze decorul perfect pentru fotografii de pus pe Instagram. Iluminarea este perfectă pentru că becurile alese de ei se completează foarte bine cu lumina naturală, pereții albi scot în evidentă culoarea lemnului, iar geometriile create de elementele din metal îți dau o senzație frumoasă de calm. Mi-au atras atenția tablourile unde sunt prezentate sortimentele de cafea ce se găsesc la Ovride! Roxana mi-a mărturisit că și ea este o fană a celebrei rețele sociale Instagram unde postează mereu fotografii. De acolo a reușit să atragă foarte mulți clienți, oameni care la rândul lor se îndrăgostesc de decor și postează imagini mai departe. O astfel de persoană este și Ema, prietena pe care mi-au făcut-o în timp ce savuram cafeaua de la Ovride!

Diversitatea sortimentelor de cafea

Roxana și Emanuel și-au dorit un loc în care să se servească doar cafea. Deși în Timișoara mai există și alte localuri care pun mare preț pe cafeaua de calitate, Orvride este singurul coffee shop în adevăratul sens al cuvântului. De aceea aici veți găsi mereu cafea proaspăt prăjită și veți putea alege dintre două origini diferite. Sortimentele de cafea se schimbă în general la 2-3 săptămâni în funcție de disponibilitatea loturilor.

Cafeaua provine de la diverse prăjitorii din țară și din străinătate astfel încât timișorenii să poată încerca cât mai multe variante pentru a-și putea face o imagine mai clară despre frumoasa lume a cafelei. Un lucru care mi s-a părut foarte frumos a fost faptul că cei doi sunt mereu deschiși la sugestii, iar comunitatea care s-a format în jurul cafenelei lor vine mereu cu propuneri și idei pentru a îmbunătăți lucrurile.

Ca și moduri de preparare puteți alege sortimente pe bază de espresso, dar și cafea perparată cu tehnici alternative: V60, Aeropress și Cold Brew.

Amabilitatea echipei

De fiecare dată când cunosc oameni noi și discuțiile curg de parcă ne-am cunoaște de-o viață, am impresia că lucrurile sunt făcute uneori să se întâmple pur și simplu. Roxana și Emanuel sunt doi oameni plini de viață, pasionați de ceea ce fac, iar atitudinea lor și modul în care își tratează clienții te fac să îndrăgești micul lor coffee shop.

PS: Roxana mi-a pus cafea în termos pentru a o bea pe drumul spre casă și mi-a oferit o brioșă de la The Cupcake Shop! How lovely! ❤️

Extra

După cum spunea mai devreme, Roxanei îi place să gătească, motiv pentru care la Ovride veți găsi Banana Bread și Muesli Breakfast făcute chiar de ea. În plus, în sezonul de vară vă veți putea răcori cu Karma cola, Gingerela și Cascara Lemonade de la Kofi Ti.

Probabilitatea de a reveni

Mi-a plăcut mult de ei și m-am bucurat că le-am trecut pragul. De fiecare dată când voi merge în Timișoara îi voi vizita cu siguranță! De-ar fi Timișoara mai aproape...

 
Atmosfera la cafea
Decorul coffee shop-ului
Diversitatea sortimentelor de cafea
Amabilitatea echipei
Probabilitatea de a reveni
Unde găsiți Ovride Coffee Adresa: Str. Lucian Blaga, nr. 6, Timișoara
Telefon: 0730 004 976
Orar: Luni - Vineri: 07:30 - 19:00
Sâmbătă: 08:00 - 19:00
Duminică: Închis