Noaptea dintre ani ne-am petrecut-o la Sibiu alături de un grup de prieteni, iar în prima zi din 2018 nu puteam să nu bem o cafea bună înainte de a pleca spre casă. Așa că le-am făcut o vizită celor de la Nod Pub. Anda ne-a făcut de mult timp o invitație, însă doar acum "planetele s-au aliniat"! Hai să vedem povestea lor! 😊

Despre coffee shop și echipa de barista

Povestea Nod Pub a început în anul 2015 la inițiativa lui Cătălin și a Andei (soț și șoție). Ei și-au dorit un loc în care oamenii să savureze cafea de calitate pe timp de zi, iar seara să servească un cocktail special realizat in-house. Cătălin a fost distribuitor de cărți timp de 8 ani, fiind în același timp foarte pasionat de cafea. Acum 3 ani a descoperit cafeaua de specialitate. Mergând destul de des la Cluj, a fost fascinat de nivelul ridicat la care se servește cafeaua proaspăt prăjită, așa că s-a descis să aducă puțin din această atmosferă și acasă, la Sibiu.

Numele a fost ales cu mare grijă având mai multe seminificații care se leagă și de proiectele pe care vor să le dezvolte în viitor. "Nod" este un nume scurt, românesc, care în viziunea lor are ca sinonim "comunitatea". Exact despre asta este și conceptul lor. Își doresc să creeze o comunitate în jurul cafelei de specialitate, iar prin proiectele "Nod Călător" (organizare de evenimente), "Nod Prăjitorie" și "Nod Coffee to go", vor să unească oamenii! Logo-ul a fost realizat de arhitectul care a gândit și design-ul interior al localului Nicolae Lupu.

Echipa este formată din cinci persoane și anume: Cătălin, Anda, Gabriela, Francesca, Iulia și Roxana.

Ca de obicei am băut espresso și latte, preparate de Cătălin. Când i-am vizitat noi aveau Nicaragua prăjită de Mugur Tureschi de la Nola coffeeshop Brasov!

Decorul coffee shop-ului

Design-ul interior a fost realizat de Cătălin împreună cu arhitectul Nicolae Lupu. Au dorit un decor simplu, cu mult lemn pentru ca totul să fie cât mai natural, astfel încât oamenii să se simtă ca acasă. Din punctul nostru de vedere, spațiul mic, dar foarte bine optimizat, te îndeamnă să socializezi cu cei de la mesele alăturate. Asta am făcut și noi și chiar am cunoscut câțiva oameni interesanți. Lumina galbenă nu este tocmai pe placul nostru, însă se potrivește foarte bine cu aspectul general.

Diversitatea sortimentelor de cafea

Cei de la Nod pub și-au propus încă de la început să servească o cafea de specialitate, proaspăt prăjită pentru a le oferi sibienilor oportunitatea de a degusta adevăratele arome ale acestei băuturi. Mugur Tureschi le-a oferit o mulțime de sfaturi despre cafea și desigur le-a creat o cafea specială pentru doar pentru ei. Cătălin ne-a mărturisit că a observat o creștere a celor care apreciază cafeaua de specialitate și că oamenii din Sibiu țin cont de recomandările lor.

Cafeaua pe care o veți găsi la Nod este prăjită la Nola coffeeshop. Ea provine din loturi mici și se schimbă o dată la două săptămâni. Deci, nu aveți cum să vă plictisiți de aceeași cafea! 😊

Ca și moduri de preparare puteți alege sortimente pe bază de espresso, iar de sezon veți găsi specialitățile casei: Ice Orange Creamy Espresso, White Royal, etc.

Amabilitatea echipei

Fiind prima zi a anului nu am avut ocazia să cunoaștem toată echipa, însă Anda și Cătălin ne-au lăsat o impresie foarte plăcută! Deși cu toții am fost obosiți după o noapte de petrecere, au avut răbdare să ne răspundă la toate întrebările.

Extra

Fiind un pub, la Nod veți găsi o gamă variată de băuturi realizate in-house. Pe lângă cocktail-urile casei, Cătălin ne-a spus că pentru ei gin-urile de calitate reprezintă un punct esential din meniul de bar. Desigur, lângă o cafea bună merge un sandwich sau un desert de la Chef Nicolai Tand.

Probabilitatea de a reveni

Nu ajungem foarte des la Sibiu, dar cu siguranță Nod Pub este un loc pe care să-l vizitezi dacă vrei o cafea bună, un cocktail special sau să îți faci noi prieteni!

 
Atmosfera la cafea
Decorul coffee shop-ului
Diversitatea sortimentelor de cafea
Amabilitatea echipei
Probabilitatea de a reveni
Unde găsiți Nod Pub Adresa: Piața Mică, nr. 27, Sibiu
Telefon: 0745 047 070
Orar: Luni - Duminică: 10:00 - 23:59