Bucureștiul are foarte multe coffee shop-uri drăguțe unde poți savura cafea de specialitate, atât de multe încât de fiecare dată când ajungem în zonă ne este foarte greu să ne hotărâm unde să mergem. Am avut o zi liberă când am fost săptămâna trecută, așa că le-am făcut o vizită celor de la VanFruct Coffee Shop la recomandarea prietenilor noștri de la Victor.Fresh to go și a lui Gabi de la Copacul de cafea. Trebuie să recunoaștem că nu am mai văzut o astfel de cafenea și am fost de-a dreptul impresionați. Dar hai să aflăm povestea lor! 🙂

Despre coffee shop și echipa de barista

Ștefan a fost mixologist de cocktail-uri  timp de 10 ani, iar în urmă cu 3 ani a descoperit cafeaua de specitalitate. Pentru că i-a plăcut foarte mult s-a gândit cum poate să combine pasiunea lui pentru cocktail-uri cu noua pasiunea pentru cafea. Așa a apărut conceptul de VanFruct. Din 2016 formează cu cuplu cu Gabriela, iar împreună au pornit pe frumosul drum al cafelei de specialitate.

Numele este compus din nouă părți "Van" (de la VW Transporter) și "Fruct" (cafeaua, care este un fruct și fresh-uri/smoothie-uri). Conceptul lor inițial a fost de a transforma un VW Transporter din 1971 într-un bar de cafea și fresh-uri pentru a putea călători cu el prin țară și pentru a servi cafea de specialitate la diverse evenimente și festivaluri. Mai apoi au deschis și un coffee shop în București, pe strada Câmpineanu, locul unde noi i-am vizitat. Logo-ul este o combinație între partea frontală a unui van VW și o lămâie. Echipa este formată din două persoane și anume: Ștefan și Gabriela.

Ca de obicei am băut espresso și latte, preparate de Ștefan. Când i-am vizitat aveau atât pentru espresso cât și pentru preparatele pe bază de lapte Columbia fermentată 72 de ore de la prăjitoria Gardelli.

Ce ne-a plăcut foarte mult a fost faptul că cei doi au ales o cafea de aciditate medie, ușor acrișoară cu note de fructe care se potrivește foarte bine sub diferite forme de preparare. Am observat că Ștefan este foarte atent la detalii. Espresorul La Marzocco GS3 este poziționat astfel încât atât barista cât și clientul poate să vadă procesul de realizare al espresso-ului. Faptul că Ștefan folosește un portafiltru Bottomless (naked), oferă clientului un adevărat spectacol vizual. ❤

Ne-a plăcut ideea de a implica oamenii în procesul de realizare pentru că pe de o parte se oferă o experiență transparentă, iar pe de altă parte invită omul la discuție pentru a afla mai multe despre cafeaua pe care urmează să o savureze. Ceștile pentru capuccino și latte au culoarea bobului de cafea verde. ❤

Decorul coffee shop-ului

Vă spuneam că am fost impresionați de local și asta pentru că nu am mai văzut niciodată atât de multe plante, adică peste tot! Ștefan și Gabriela îndrăgesc mult materialele din plută astfel încât au dorit un design care să înglobeze fructele, plantele și pluta într-o atmosferă plină de culoare, plină de viață. Deși localul este mic, ambianța este perfectă pentru a socializa cu barista și chiar cu oamenii din jur. Design-ul a fost realizat de LAMA arhitectura.

Din punctul nostru de vedere, cei de la VanFrcut au reușit să creeze o atmosferă liniștită care pentru câteva momente te face să te simți ca în natură. La fel de multe plante să găsesc și pe mica terasă din fața coffee shop-ului. Este ca și cum ai savura cafeaua într-o pădure, departe de agitația urbană. Good Job!

Diversitatea sortimentelor de cafea

Ștefan și Gabriela au ales cafeaua de la Gardelli pentru că modul ei de procesare și de prăjire se potrivește cel mai bine cu ideea de fructe. Pentru ca VanFruct este locul unde cafeaua și fresh-urile fac echipă bună, aciditatea cu note de fructe a cafelei este detaliul care face ca în acest loc totul să fie într-un echilibru perfect.

Aici veți găsi cafea de foarte bună calitate care are un scor de 90, 92 și 93 de puncte, de fiecare dată fiind doar single origin. În general sortimentele se schimbă o dată pe săptămână, deci nu aveți cum să vă plictisiți de aceeași cafea.

Un alt detaliu important este că la VanFruct preparatele pe bază de lapte sunt realizare cu lapte bio de 3.8% grăsime, iar paharele de To Go sunt biodegradabile. Desigur, puteți lua cafea pentru a o prepara acasă.

Amabilitatea echipei

Am petrecut timp de calitate la VanFruct pentru că Ștefan este o gazdă excelentă. Ne-a preparat cafeaua care ne-a plăcut foarte mult, ne-a răspuns la toate întrebările și ne-a făcut un mic cadou: o pungă de cafea de la Gardelli. ❤ Mulțumim!

Extra

Pe lângă fresh-urile și smoothie-urile unice realizare de Ștefan, vă recomandăm să încercați grofele (waffle)! Atât cele sărate cât și cele dulci sunt absolut geniale. Nu am mai mâncat niciodată așa ceva!

Probabilitatea de a reveni

VanFruct este un loc cu adevărat unic, iar data viitoare când ajungem la București ne vom opri aici pentru o cafea și o grofă! Nu ajungem des pe la București, dar poate cu puțin noroc ne vom întâlni la festivalurile de muzică din țară.

 
Atmosfera la cafea
Decorul coffee shop-ului
Diversitatea sortimentelor de cafea
Amabilitatea echipei
Probabilitatea de a reveni
Unde găsiți VanFruct Coffee shop Adresa: Str. Ion Câmpineanu, nr. 21, București
Telefon: 0799 624 834
Orar:
Luni: Închis
Marți - Vineri: 09:30 - 17:30
Sâmbătă - Duminică: 10:30 - 17:30